Mielõtt hívna... Figyelem

A+ Mosógépszerelõ Mielõtt hívna... Hasznos tanácsok.Nem reagál semmire a mosógép

Valószínûleg nincs áram alatt. Ellenõrizzük, hogy feszültség alatt van-e a mosógép, vagy van -e egyátalán feszültség a konnektorban.


Folyik a mosógépbõl a víz

A bevezetõ csõ kicsúszott, helyezzük vissza. A szûrõ nincs jól rögzítve, rögzítsük. Az elvezetõ csõ nincs megfelelõen rögzítve, erõsítsük a megfelelõ helyre.


A mosógép mûködés közben túlságosan mozog, nagy a holtjátéka

A szállításkor használatos rögzítõket nem távolítottuk el. Az állítható lábakat a kívánt pozícióban rögzítsük.


A mosógép centrifugálás közben erõteljesen vibrál, szabálytalanul rezeg

Mossunk nagyobb mennyiségû ruhát, hogy egyenletes legyen a ruhanemûk eloszlása a dobban.


Mosás közben erõs habzást figyelhetünk meg a dobban, az elvezetõ csõ által távozott mosófolyadékban

Használjunk kevesebb mosóport, mosófolyadékot, vagy csökkentett habzásút - alkalmazkodva a gyártó által javasolt mennyiséghez.


Zsírfoltok maradtak a ruhán

Nem használt megfelelõ mennyiségû mosószert, vagy nem mostuk elég magas hõmérsékleten. Ajánlatos ellenõriztetni ilyen esetben a fûtõszálat is. Célszerû újabb mosást indítani, magasabb hõfokon, több mosószerrel.


Foltosak a ruhák mosás után

Színes ruhákhoz való mosószert használtunk, mely nem tartalmaz fehérítõt. Használjunk fehérítõt tartalmazó mosószert, akár port, akár folyadékot, illetve áztassuk hosszabb ideig a ruhanemût.


Mosószer maradt a ruhán

A foszfátmentes mosószer használatának következménye, ezek vízben nem jól oldódó anyagokat tartalmaznak a víz lágyítása érdekében. Ennek alkotórészei tapadnak a ruhára. Megoldásként kefével történõ eltávolítás után mossuk ki ismételten a ruhákat, kevesebb, vagy folyékony mosószerrel.


Az öblítõtartályban víz maradt

Tisztítsuk meg a lerakódott mosószertõl az adagolóedényt, precízen helyezzük vissza.


Mosóprogram nem indul

Valószínûleg nem zártuk be megfelelõen az ajtót. Egy biztonsági kapcsoló védi a mosógépet a nyitott állapotban lévõ elindulástól.


Nem folyik be víz a mosógépbe

Ellenõrizzük, hogy a bevezetõ csõ a helyén van-e, illetve vízellátása megoldott-e.


A víz gyengén, vagy egyátalán nem távozik a készülékbõl

Ellenõrizzük a következõket: az elvezetõ csõben nincs-e törés, csavarodás. A lefolyó nincs-e eltömõdve ( szifon ). Nincs -e túl magasan ( mosógép tetejénél magasabban ) az elvezetõ csõ.


Hasznos tanács vízkõ ellen:
Fél évente öntsön a dobba 2 liter vizet - 2 liter ecetet. Ezt hagyja állni a mosógépben egész éjszaka, majd reggel egy ÖBLÍTÉS-t végezzen!
Mosógépszerelõ Mosógép szerelõ Mosógépjavítás Mosógép javítás Mosógépszervíz Mosógép szervíz Mosógépszerelés hétvégén is Mosogepszerelo Mosogep szerelo Mosogepjavitas Mosogep javitas
Mosogepszerviz Mosogep szerviz Mosogepszereles hetvegen is